NEWS

Покана за виртуелно следење на финалните презентации на iCBA бизнис акцелераторот

Финалниот настан на пограничниот бизнис акцелератор кој PrimePoint Partners го имплементира како дел од iCBA програмата за регионална соработка финансирана од EU IPA Interreg,  ќе …

Покана за виртуелно следење на финалните презентации на iCBA бизнис акцелераторот Read More »

Томислав Рушков, управител на SMARTBEE VENOM COLLECTOR, а воедно и дел од финалистите на бизнис акцелераторот кој се одржа во Охрид како дел од iCBA програмата, раскажува нешто повеќе за својата бизнис идеја

1.Почитувани, кои беа главните мотиви за започнување на SMARTBEE VENOM COLLECTOR? Главните мотиви беа самата желба и пасија целиот бизнис да го проширам надвор од …

Томислав Рушков, управител на SMARTBEE VENOM COLLECTOR, а воедно и дел од финалистите на бизнис акцелераторот кој се одржа во Охрид како дел од iCBA програмата, раскажува нешто повеќе за својата бизнис идеја Read More »

КЕНЗО.МК, интерактивна 3D платформа за недвижнини, е еден од финалистите на iCBA Ohrid Bootcamp – прочитајте го интервјуто со основачот Димитар Манчев

1.Што всушност претставува Кензо.Мк? Од каде идејата за ваков бизнис? Кензо.Мк е веб платформа за купување, продавање и изнајмување на станови и други недвижнини.  Фокусот …

КЕНЗО.МК, интерактивна 3D платформа за недвижнини, е еден од финалистите на iCBA Ohrid Bootcamp – прочитајте го интервјуто со основачот Димитар Манчев Read More »

Изабела Соколовска, основач и управител на ЕСНАФ, а воедно и дел од финалистите на бизнис акцелераторот кој се одржа во Охрид како дел од iCBA програмата, раскажува нешто повеќе за својата бизнис идеја

1.Почитувани, како управител на еден навистина извондреден бизнис, дали може да ни кажете кои беа главните мотиви за основање на ЕСНАФ? Пред десетина години започнав …

Изабела Соколовска, основач и управител на ЕСНАФ, а воедно и дел од финалистите на бизнис акцелераторот кој се одржа во Охрид како дел од iCBA програмата, раскажува нешто повеќе за својата бизнис идеја Read More »

Запознајте го тимот на INSTAHOME.ТЕАМ, прва онлајн платформа за внатрешно уредување во Македонија, кои се учесници во нашата преку-гранична акцелаторска програма и претстојниот Охрид Bootcamp

1.Почитувани, на нашиот пазар ќе понудите еден навистина иновативен и интересен производ претставен преку онлајн платформа која е во финална фаза на изработка, кој беше …

Запознајте го тимот на INSTAHOME.ТЕАМ, прва онлајн платформа за внатрешно уредување во Македонија, кои се учесници во нашата преку-гранична акцелаторска програма и претстојниот Охрид Bootcamp Read More »

Дражен Котески од OMNI DELIVERY, учесник во нашата акцелаторска програма iCBA, ја презентира својата онлајн платформа преку која се промовираат здрави навики и lifestyle, бизнис модел кој придонесува и за поздрава и помалку загадена животна средина

1.Почитувани,  управител сте на еден навистина интересен и иновативен бизнис, што всушност претставува OMNI DELIVERY? Од каде мотивот за стапување на македонскиот пазар со не …

Дражен Котески од OMNI DELIVERY, учесник во нашата акцелаторска програма iCBA, ја презентира својата онлајн платформа преку која се промовираат здрави навики и lifestyle, бизнис модел кој придонесува и за поздрава и помалку загадена животна средина Read More »

СИЛНИ, МОЌНИ И ЕНЕРГИЧНИ МАЈСТОРИ НА ДИГИТАЛНИОТ ЗАНАЕТ- BIT KRAFT, СТАРТ-АП КОМПАНИЈА, ПРЕДВОДЕНА ОД САШО СПИРКОСКИ, УЧЕСНИК ВО НАШАТА ПРЕКУ-ГРАНИЧНА АКЦЕЛАТОРСКА ПРОГРАМА ICBA И ЕДЕН ОД ПРЕЗЕНТЕРИТЕ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ОХРИД BOOTCAMP

1.Дали може да ни раскажете нешто подетално за вашaтa бизнис идеја? Што всушност претставува BIT KRAFT? BIT KRAFT е старт-ап компанија чија примарна дејност е …

СИЛНИ, МОЌНИ И ЕНЕРГИЧНИ МАЈСТОРИ НА ДИГИТАЛНИОТ ЗАНАЕТ- BIT KRAFT, СТАРТ-АП КОМПАНИЈА, ПРЕДВОДЕНА ОД САШО СПИРКОСКИ, УЧЕСНИК ВО НАШАТА ПРЕКУ-ГРАНИЧНА АКЦЕЛАТОРСКА ПРОГРАМА ICBA И ЕДЕН ОД ПРЕЗЕНТЕРИТЕ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ОХРИД BOOTCAMP Read More »

ДИМО ПОПЧЕВ, УПРАВИТЕЛ НА ПИВОЛАБС, А ВОЕДНО И УЧЕСНИК ВО НАШАТА ПРЕКУ-ГРАНИЧНА АКЦЕЛАТОРСКА ПРОГРАМА iCBA И ЕДЕН ОД ПРЕЗЕНТЕРИТЕ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ОХРИД BOOTCAMP РАСКАЖУВА НЕШТО ПОВЕЌЕ ЗА СВОЈАТА КРАФТ ПИВАРА

1. Крафт пивата глобално имаат долга традиција. Кај нас се сеуште новина. Што претставува крафт пивото, наспроти индустриското пиво? Кои се разликите? Разликата помеѓу крафт …

ДИМО ПОПЧЕВ, УПРАВИТЕЛ НА ПИВОЛАБС, А ВОЕДНО И УЧЕСНИК ВО НАШАТА ПРЕКУ-ГРАНИЧНА АКЦЕЛАТОРСКА ПРОГРАМА iCBA И ЕДЕН ОД ПРЕЗЕНТЕРИТЕ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ОХРИД BOOTCAMP РАСКАЖУВА НЕШТО ПОВЕЌЕ ЗА СВОЈАТА КРАФТ ПИВАРА Read More »

ПИЛОТ ОБУКА НА АКАДЕМИЈАТА ЗА ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ ВО ВИНИЦА

Академијата за Извршни Менаџери во Виница беше официјално отворена. Академијата за Извршни Менаџери е дел од Фондацијата “ПРОГРЕСИВ АКАДЕМИЈА” Виница и се стреми за развој …

ПИЛОТ ОБУКА НА АКАДЕМИЈАТА ЗА ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ ВО ВИНИЦА Read More »

Запознајте ги BINTERN преку интервјуто со Димитар Митревски, учесник во нашата преку-гранична акцелаторска програма iCBA и еден од презентерите на претстојниот Охрид Bootcamp

        BINTERN– ДВИГАТЕЛ И СИНОНИМ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАРИЕРА 1. Димитар, како млад претприемач и основач на BINTERN која ги поврзува студентите …

Запознајте ги BINTERN преку интервјуто со Димитар Митревски, учесник во нашата преку-гранична акцелаторска програма iCBA и еден од презентерите на претстојниот Охрид Bootcamp Read More »

ОФИЦИЈАЛНО ОТВАРАЊЕ НА АКАДЕМИЈАTA ЗА ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА МАКПРОГРЕС, ЕБОР ЛОНДОН И ВЛАДАТА НА ЈАПОНИЈА

Со големо задоволство ви го најавуваме формирањето на Академијата за Извршни Менаџери во Виница, под покровителство на компанијата МАКПРОГРЕС, ЕБОР Лондон и Владата на Јапонија. …

ОФИЦИЈАЛНО ОТВАРАЊЕ НА АКАДЕМИЈАTA ЗА ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА МАКПРОГРЕС, ЕБОР ЛОНДОН И ВЛАДАТА НА ЈАПОНИЈА Read More »

Frosina Meshkova, leading technical expert of Makprogres’ Vincinni, exceptional leader with engineering background talks about production optimization, TQM, Six Sigma, and more

We recently spoke to Frosina Meshkova, leading technical expert of Makprogres’ Vincinni Academy, where we discussed the importance of Total Quality Management (TQM), the Six …

Frosina Meshkova, leading technical expert of Makprogres’ Vincinni, exceptional leader with engineering background talks about production optimization, TQM, Six Sigma, and more Read More »

Јасмина Поповска, менаџер за креирање на бизниси во EIT Manufacturing и член на Одборот на технични советници во PrimePoint, дава мислење за пристапот до финансии и регионалниот пазар на капитал

Јасмина, многу ви благодараме  што ни се придруживте,  Вие бевте дел од нашите различни програми тука во PrimePoint Partners, претходно предавајќи им на нашите старт-ап …

Јасмина Поповска, менаџер за креирање на бизниси во EIT Manufacturing и член на Одборот на технични советници во PrimePoint, дава мислење за пристапот до финансии и регионалниот пазар на капитал Read More »

Jasmina Popovska, Business Creation Manager at EIT Manufacturing and Technical Advisor at PrimePoint, Provides Insights into Access to Finance and the Regional Equity Market

ЗА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК КЛИКНЕТЕ ТУКА. Jasmina, thank you so much for joining us, you have been a part of our various programs here at PrimePoint …

Jasmina Popovska, Business Creation Manager at EIT Manufacturing and Technical Advisor at PrimePoint, Provides Insights into Access to Finance and the Regional Equity Market Read More »

PrimePoint Partners Have Prepared a Report on Enhancing the Production Capacity of a Macedonian company, Assisting in the Implementation of Green Practices in Macedonia

PrimePoint Partners recently worked with a well market-ranked and competitive company that focuses on the production of Polyethylene products. The aim of the project was to …

PrimePoint Partners Have Prepared a Report on Enhancing the Production Capacity of a Macedonian company, Assisting in the Implementation of Green Practices in Macedonia Read More »

Покана за учество на настан: Презентација на факторинг и добавувачки факторинг како алтернативни финансиски инструменти за зголемување на ликвидноста на компаниите

Почитувани, Ни претставува особено задоволство да Ве поканиме на конференција на проектот за Факторинг на УСАИД кој ќе се одржи на 17ти декември од 11:00 – 11:30 часот на платформата …

Покана за учество на настан: Презентација на факторинг и добавувачки факторинг како алтернативни финансиски инструменти за зголемување на ликвидноста на компаниите Read More »

Co-Founder, Biljana Markovic Stamenova Speaks at the First Bilateral Event of the IPA Project aimed at establishing an acceleration program between Macedonia and Greece

As part of the Intelligent Cross Border Accelerator (ICBA) project, PrimePoint Partners are involved in developing the blueprint of the Intelligent Cross Border Acceleration Program and …

Co-Founder, Biljana Markovic Stamenova Speaks at the First Bilateral Event of the IPA Project aimed at establishing an acceleration program between Macedonia and Greece Read More »

“My participation in the PrimePoint pre-accelerator program has changed the way I approach problems, how I solve them and most importantly how to create a product / business from them…” – Bojan Dzikov, Owner and General Manager at Target Group LLC Skopje

Eager to hear what our first Pre-Acceleration Program on Advanced and Applied Technologies meant to the participants? Read their testimonials below and stay tuned for …

“My participation in the PrimePoint pre-accelerator program has changed the way I approach problems, how I solve them and most importantly how to create a product / business from them…” – Bojan Dzikov, Owner and General Manager at Target Group LLC Skopje Read More »

PrimePoint Partner’s Co-Founder and Managing Partner, Biljana Markovic Stamenova, presents at the European Training Foundations online event: “The Role of the Private Sector in the Youth Skills Ecosystem.”

Biljana Markovic Stamenova, co-founder and managing partner of PrimePoint Partners, presented at the European Training Foundation’s (ETF) online event today, focusing on “The Role of …

PrimePoint Partner’s Co-Founder and Managing Partner, Biljana Markovic Stamenova, presents at the European Training Foundations online event: “The Role of the Private Sector in the Youth Skills Ecosystem.” Read More »

PrimePoint Partners have prepared a feasibility study for establishing a wood-processing factory in Macedonia’s Eastern region and have assisted the company in raising affordable capital for the new investment

Client satisfaction is something we highly value at PrimePoint Partners. By helping businesses expand and succeed, we know we are contributing to making a difference.  …

PrimePoint Partners have prepared a feasibility study for establishing a wood-processing factory in Macedonia’s Eastern region and have assisted the company in raising affordable capital for the new investment Read More »

МАКПРОГРЕС РАЗВИВА РЕГИОНАЛНА АКАДЕМИЈА И ЦЕНТАР ЗА ИНОВАЦИИ СО ПОДДРШКА НА ЕБОР, ПРИМЕПОИНТ Е ЦЕЛОСЕН ИМПЛЕМЕНТАТОР НА ПРОГРАМАТА

Компанијата Макпрогрес Виница, која оваа година прославува 30 години од постоењето, како лидер во индустријата за кондиторски производи својата работа ја базира на постојана иновација …

МАКПРОГРЕС РАЗВИВА РЕГИОНАЛНА АКАДЕМИЈА И ЦЕНТАР ЗА ИНОВАЦИИ СО ПОДДРШКА НА ЕБОР, ПРИМЕПОИНТ Е ЦЕЛОСЕН ИМПЛЕМЕНТАТОР НА ПРОГРАМАТА Read More »

Добра идеја е важна, но добар тим кој знае да ја спроведe е од многу поголема вредност!

Нашиот шести „Онлајн разговор“ овој пат беше со Рок Хабинц, искусен инвеститор  од Словенија, кој зборуваше за „инсајдерски совети од поглед на инвеститорите“. Рок инвестира …

Добра идеја е важна, но добар тим кој знае да ја спроведe е од многу поголема вредност! Read More »

Секој пат кога одите во супермаркет, гласате за својата иднина

Емил Христов е успешен претприемач со македонско потекло кој дипломирал на Вортон Бизнис школата и во моментов престојува во САД. До сега има основано неколку …

Секој пат кога одите во супермаркет, гласате за својата иднина Read More »

Доверба на граѓаните во Владата, компетентни луѓе на соодветни позиции, одлуки базирани на наука – дел од стратегијата на Шведска

Нашиот трет вебинар со дигиталниот стратег, Сесилија Херцел, го разгледа различниот пристап што го презеде шведската влада во справувањето со кризата COVID-19 и како се …

Доверба на граѓаните во Владата, компетентни луѓе на соодветни позиции, одлуки базирани на наука – дел од стратегијата на Шведска Read More »

PrimePoint Partners collaborate with the European Bank for Reconstruction and Development in delivering technical expertise to Macedonian SMEs

Our team of experts has been deployed to Macedonian innovative and high-growth companies to conduct market analysis, investment plans, strategic advisory, organizational assessment, capacity building, …

PrimePoint Partners collaborate with the European Bank for Reconstruction and Development in delivering technical expertise to Macedonian SMEs Read More »

Scroll to Top