biljana

Покана за учество на јавна работилница во склоп на програмата „Оддржлив развој на Македонска Каменица”

Проект: Оддржлив развој на Македонска Каменица Партнери: Општина Македонска Каменица и Фондација САСА Имплементатор: PrimePoint Partners Место: Културно информативен центар Романса, Македонска Каменица Датум: 29.03.2023 …

Покана за учество на јавна работилница во склоп на програмата „Оддржлив развој на Македонска Каменица” Read More »

Почеток на имплементација на проект за дуално образование во вредност од 665,500 евра во средното училиште „Ванчо Прке“ од Виница

Со денешниот координативен состанок на членовите на конзорциумот предводен oд Средното училиште„Ванчо Прке“ од Виница и компаниите Макпрогрес, Агробар и Макнова, официјално започнува имплементацијата на …

Почеток на имплементација на проект за дуално образование во вредност од 665,500 евра во средното училиште „Ванчо Прке“ од Виница Read More »

PrimePoint Partners го фасилитираа процесот на обезбедување грант од 450.000 евра за стручно оспособување и основање паметни лаборатории за конзорциум предводен од средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ – Скопје

На вчерашната прес конференција одржана во средното стручно училиште „СЕТУ Михајло Пупин“, градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска, директорот на училиштето, Димитар Ѓорѓиев, извршната директорка на …

PrimePoint Partners го фасилитираа процесот на обезбедување грант од 450.000 евра за стручно оспособување и основање паметни лаборатории за конзорциум предводен од средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ – Скопје Read More »

PrimePoint Partners assist the process of obtaining a grant of 450,000 Euros for vocational training, skills upgrade, and establishment of Smart laboratories for a consortium led by the high school “SETU Mihajlo Pupin”

On a press conference held at the vocational high school “SETU Mihajlo Pupin”, the Mayor of Skopje, Danela Arsovska, the Director of the School, Dimitar …

PrimePoint Partners assist the process of obtaining a grant of 450,000 Euros for vocational training, skills upgrade, and establishment of Smart laboratories for a consortium led by the high school “SETU Mihajlo Pupin” Read More »

„Македонски Корнер” во Будва – македонски производители ќе бидат претставени на најголемиот бизнис настан во Црна Гора во организација на Стопанската комора на Црна Гора

Македонски производители од прехранбената индустрија ќе имаат заедничко претставување на „Македонски Корнер“ во склоп на економската конференција во Будва организирана од Стопанската Комора на Црна …

„Македонски Корнер” во Будва – македонски производители ќе бидат претставени на најголемиот бизнис настан во Црна Гора во организација на Стопанската комора на Црна Гора Read More »

Програма за поддршка на извозот за македонски производители во Црна Гора „Мacedonian Corner”

На вчерашниот настан одржан во просториите на М6 Едукативен центар, беше успешно презентирана програмата “Поддршка за извоз на македонски производи во Црна Гора – Macedonian …

Програма за поддршка на извозот за македонски производители во Црна Гора „Мacedonian Corner” Read More »

PrimePoint Partners develop implementation plans for transforming Municipality of Makedonska Kamenica with skills upshift in sustainable tourism and agri-business

In 2021 our team has worked on developing two strategic plans for the Municipality of Makedonska Kamenica, the Local Economic Development (LED) and Local Environmental …

PrimePoint Partners develop implementation plans for transforming Municipality of Makedonska Kamenica with skills upshift in sustainable tourism and agri-business Read More »

Покана за виртуелно следење на финалните презентации на iCBA бизнис акцелераторот

Финалниот настан на пограничниот бизнис акцелератор кој PrimePoint Partners го имплементира како дел од iCBA програмата за регионална соработка финансирана од EU IPA Interreg,  ќе …

Покана за виртуелно следење на финалните презентации на iCBA бизнис акцелераторот Read More »

Томислав Рушков, управител на SMARTBEE VENOM COLLECTOR, а воедно и дел од финалистите на бизнис акцелераторот кој се одржа во Охрид како дел од iCBA програмата, раскажува нешто повеќе за својата бизнис идеја

1.Почитувани, кои беа главните мотиви за започнување на SMARTBEE VENOM COLLECTOR? Главните мотиви беа самата желба и пасија целиот бизнис да го проширам надвор од …

Томислав Рушков, управител на SMARTBEE VENOM COLLECTOR, а воедно и дел од финалистите на бизнис акцелераторот кој се одржа во Охрид како дел од iCBA програмата, раскажува нешто повеќе за својата бизнис идеја Read More »

КЕНЗО.МК, интерактивна 3D платформа за недвижнини, е еден од финалистите на iCBA Ohrid Bootcamp – прочитајте го интервјуто со основачот Димитар Манчев

1.Што всушност претставува Кензо.Мк? Од каде идејата за ваков бизнис? Кензо.Мк е веб платформа за купување, продавање и изнајмување на станови и други недвижнини.  Фокусот …

КЕНЗО.МК, интерактивна 3D платформа за недвижнини, е еден од финалистите на iCBA Ohrid Bootcamp – прочитајте го интервјуто со основачот Димитар Манчев Read More »

Изабела Соколовска, основач и управител на ЕСНАФ, а воедно и дел од финалистите на бизнис акцелераторот кој се одржа во Охрид како дел од iCBA програмата, раскажува нешто повеќе за својата бизнис идеја

1.Почитувани, како управител на еден навистина извондреден бизнис, дали може да ни кажете кои беа главните мотиви за основање на ЕСНАФ? Пред десетина години започнав …

Изабела Соколовска, основач и управител на ЕСНАФ, а воедно и дел од финалистите на бизнис акцелераторот кој се одржа во Охрид како дел од iCBA програмата, раскажува нешто повеќе за својата бизнис идеја Read More »

Запознајте го тимот на INSTAHOME.ТЕАМ, прва онлајн платформа за внатрешно уредување во Македонија, кои се учесници во нашата преку-гранична акцелаторска програма и претстојниот Охрид Bootcamp

1.Почитувани, на нашиот пазар ќе понудите еден навистина иновативен и интересен производ претставен преку онлајн платформа која е во финална фаза на изработка, кој беше …

Запознајте го тимот на INSTAHOME.ТЕАМ, прва онлајн платформа за внатрешно уредување во Македонија, кои се учесници во нашата преку-гранична акцелаторска програма и претстојниот Охрид Bootcamp Read More »

Дражен Котески од OMNI DELIVERY, учесник во нашата акцелаторска програма iCBA, ја презентира својата онлајн платформа преку која се промовираат здрави навики и lifestyle, бизнис модел кој придонесува и за поздрава и помалку загадена животна средина

1.Почитувани,  управител сте на еден навистина интересен и иновативен бизнис, што всушност претставува OMNI DELIVERY? Од каде мотивот за стапување на македонскиот пазар со не …

Дражен Котески од OMNI DELIVERY, учесник во нашата акцелаторска програма iCBA, ја презентира својата онлајн платформа преку која се промовираат здрави навики и lifestyle, бизнис модел кој придонесува и за поздрава и помалку загадена животна средина Read More »

СИЛНИ, МОЌНИ И ЕНЕРГИЧНИ МАЈСТОРИ НА ДИГИТАЛНИОТ ЗАНАЕТ- BIT KRAFT, СТАРТ-АП КОМПАНИЈА, ПРЕДВОДЕНА ОД САШО СПИРКОСКИ, УЧЕСНИК ВО НАШАТА ПРЕКУ-ГРАНИЧНА АКЦЕЛАТОРСКА ПРОГРАМА ICBA И ЕДЕН ОД ПРЕЗЕНТЕРИТЕ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ОХРИД BOOTCAMP

1.Дали може да ни раскажете нешто подетално за вашaтa бизнис идеја? Што всушност претставува BIT KRAFT? BIT KRAFT е старт-ап компанија чија примарна дејност е …

СИЛНИ, МОЌНИ И ЕНЕРГИЧНИ МАЈСТОРИ НА ДИГИТАЛНИОТ ЗАНАЕТ- BIT KRAFT, СТАРТ-АП КОМПАНИЈА, ПРЕДВОДЕНА ОД САШО СПИРКОСКИ, УЧЕСНИК ВО НАШАТА ПРЕКУ-ГРАНИЧНА АКЦЕЛАТОРСКА ПРОГРАМА ICBA И ЕДЕН ОД ПРЕЗЕНТЕРИТЕ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ОХРИД BOOTCAMP Read More »

ДИМО ПОПЧЕВ, УПРАВИТЕЛ НА ПИВОЛАБС, А ВОЕДНО И УЧЕСНИК ВО НАШАТА ПРЕКУ-ГРАНИЧНА АКЦЕЛАТОРСКА ПРОГРАМА iCBA И ЕДЕН ОД ПРЕЗЕНТЕРИТЕ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ОХРИД BOOTCAMP РАСКАЖУВА НЕШТО ПОВЕЌЕ ЗА СВОЈАТА КРАФТ ПИВАРА

1. Крафт пивата глобално имаат долга традиција. Кај нас се сеуште новина. Што претставува крафт пивото, наспроти индустриското пиво? Кои се разликите? Разликата помеѓу крафт …

ДИМО ПОПЧЕВ, УПРАВИТЕЛ НА ПИВОЛАБС, А ВОЕДНО И УЧЕСНИК ВО НАШАТА ПРЕКУ-ГРАНИЧНА АКЦЕЛАТОРСКА ПРОГРАМА iCBA И ЕДЕН ОД ПРЕЗЕНТЕРИТЕ НА ПРЕТСТОЈНИОТ ОХРИД BOOTCAMP РАСКАЖУВА НЕШТО ПОВЕЌЕ ЗА СВОЈАТА КРАФТ ПИВАРА Read More »

ПИЛОТ ОБУКА НА АКАДЕМИЈАТА ЗА ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ ВО ВИНИЦА

Академијата за Извршни Менаџери во Виница беше официјално отворена. Академијата за Извршни Менаџери е дел од Фондацијата “ПРОГРЕСИВ АКАДЕМИЈА” Виница и се стреми за развој …

ПИЛОТ ОБУКА НА АКАДЕМИЈАТА ЗА ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ ВО ВИНИЦА Read More »

Запознајте ги BINTERN преку интервјуто со Димитар Митревски, учесник во нашата преку-гранична акцелаторска програма iCBA и еден од презентерите на претстојниот Охрид Bootcamp

        BINTERN– ДВИГАТЕЛ И СИНОНИМ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАРИЕРА 1. Димитар, како млад претприемач и основач на BINTERN која ги поврзува студентите …

Запознајте ги BINTERN преку интервјуто со Димитар Митревски, учесник во нашата преку-гранична акцелаторска програма iCBA и еден од презентерите на претстојниот Охрид Bootcamp Read More »

ОФИЦИЈАЛНО ОТВАРАЊЕ НА АКАДЕМИЈАTA ЗА ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА МАКПРОГРЕС, ЕБОР ЛОНДОН И ВЛАДАТА НА ЈАПОНИЈА

Со големо задоволство ви го најавуваме формирањето на Академијата за Извршни Менаџери во Виница, под покровителство на компанијата МАКПРОГРЕС, ЕБОР Лондон и Владата на Јапонија. …

ОФИЦИЈАЛНО ОТВАРАЊЕ НА АКАДЕМИЈАTA ЗА ИЗВРШНИ МЕНАЏЕРИ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА МАКПРОГРЕС, ЕБОР ЛОНДОН И ВЛАДАТА НА ЈАПОНИЈА Read More »

Frosina Meshkova, leading technical expert of Makprogres’ Vincinni, exceptional leader with engineering background talks about production optimization, TQM, Six Sigma, and more

We recently spoke to Frosina Meshkova, leading technical expert of Makprogres’ Vincinni Academy, where we discussed the importance of Total Quality Management (TQM), the Six …

Frosina Meshkova, leading technical expert of Makprogres’ Vincinni, exceptional leader with engineering background talks about production optimization, TQM, Six Sigma, and more Read More »

Јасмина Поповска, менаџер за креирање на бизниси во EIT Manufacturing и член на Одборот на технични советници во PrimePoint, дава мислење за пристапот до финансии и регионалниот пазар на капитал

Јасмина, многу ви благодараме  што ни се придруживте,  Вие бевте дел од нашите различни програми тука во PrimePoint Partners, претходно предавајќи им на нашите старт-ап …

Јасмина Поповска, менаџер за креирање на бизниси во EIT Manufacturing и член на Одборот на технични советници во PrimePoint, дава мислење за пристапот до финансии и регионалниот пазар на капитал Read More »

PrimePoint Partners Have Prepared a Report on Enhancing the Production Capacity of a Macedonian company, Assisting in the Implementation of Green Practices in Macedonia

PrimePoint Partners recently worked with a well market-ranked and competitive company that focuses on the production of Polyethylene products. The aim of the project was to …

PrimePoint Partners Have Prepared a Report on Enhancing the Production Capacity of a Macedonian company, Assisting in the Implementation of Green Practices in Macedonia Read More »

Покана за учество на настан: Презентација на факторинг и добавувачки факторинг како алтернативни финансиски инструменти за зголемување на ликвидноста на компаниите

Почитувани, Ни претставува особено задоволство да Ве поканиме на конференција на проектот за Факторинг на УСАИД кој ќе се одржи на 17ти декември од 11:00 – 11:30 часот на платформата …

Покана за учество на настан: Презентација на факторинг и добавувачки факторинг како алтернативни финансиски инструменти за зголемување на ликвидноста на компаниите Read More »

Co-Founder, Biljana Markovic Stamenova Speaks at the First Bilateral Event of the IPA Project aimed at establishing an acceleration program between Macedonia and Greece

As part of the Intelligent Cross Border Accelerator (ICBA) project, PrimePoint Partners are involved in developing the blueprint of the Intelligent Cross Border Acceleration Program and …

Co-Founder, Biljana Markovic Stamenova Speaks at the First Bilateral Event of the IPA Project aimed at establishing an acceleration program between Macedonia and Greece Read More »

“My participation in the PrimePoint pre-accelerator program has changed the way I approach problems, how I solve them and most importantly how to create a product / business from them…” – Bojan Dzikov, Owner and General Manager at Target Group LLC Skopje

Eager to hear what our first Pre-Acceleration Program on Advanced and Applied Technologies meant to the participants? Read their testimonials below and stay tuned for …

“My participation in the PrimePoint pre-accelerator program has changed the way I approach problems, how I solve them and most importantly how to create a product / business from them…” – Bojan Dzikov, Owner and General Manager at Target Group LLC Skopje Read More »

PrimePoint Partner’s Co-Founder and Managing Partner, Biljana Markovic Stamenova, presents at the European Training Foundations online event: “The Role of the Private Sector in the Youth Skills Ecosystem.”

Biljana Markovic Stamenova, co-founder and managing partner of PrimePoint Partners, presented at the European Training Foundation’s (ETF) online event today, focusing on “The Role of …

PrimePoint Partner’s Co-Founder and Managing Partner, Biljana Markovic Stamenova, presents at the European Training Foundations online event: “The Role of the Private Sector in the Youth Skills Ecosystem.” Read More »

PrimePoint Partners have prepared a feasibility study for establishing a wood-processing factory in Macedonia’s Eastern region and have assisted the company in raising affordable capital for the new investment

Client satisfaction is something we highly value at PrimePoint Partners. By helping businesses expand and succeed, we know we are contributing to making a difference.  …

PrimePoint Partners have prepared a feasibility study for establishing a wood-processing factory in Macedonia’s Eastern region and have assisted the company in raising affordable capital for the new investment Read More »

МАКПРОГРЕС РАЗВИВА РЕГИОНАЛНА АКАДЕМИЈА И ЦЕНТАР ЗА ИНОВАЦИИ СО ПОДДРШКА НА ЕБОР, ПРИМЕПОИНТ Е ЦЕЛОСЕН ИМПЛЕМЕНТАТОР НА ПРОГРАМАТА

Компанијата Макпрогрес Виница, која оваа година прославува 30 години од постоењето, како лидер во индустријата за кондиторски производи својата работа ја базира на постојана иновација …

МАКПРОГРЕС РАЗВИВА РЕГИОНАЛНА АКАДЕМИЈА И ЦЕНТАР ЗА ИНОВАЦИИ СО ПОДДРШКА НА ЕБОР, ПРИМЕПОИНТ Е ЦЕЛОСЕН ИМПЛЕМЕНТАТОР НА ПРОГРАМАТА Read More »

Добра идеја е важна, но добар тим кој знае да ја спроведe е од многу поголема вредност!

Нашиот шести „Онлајн разговор“ овој пат беше со Рок Хабинц, искусен инвеститор  од Словенија, кој зборуваше за „инсајдерски совети од поглед на инвеститорите“. Рок инвестира …

Добра идеја е важна, но добар тим кој знае да ја спроведe е од многу поголема вредност! Read More »

Scroll to Top