ПОВИК ЗА СТАРТАПИ! МОЖНОСТ ЗА ПРИСТАП ДО ПРИВАТНИ ИНВЕСТИТОРИ И ГРАНТ ФИНАНСИРАЊЕ ДО 50.000 ЕУР!

Ohrid Blue Economy Accelerator објавува повик за аплицирање во специјализирана акцелераторска програма за Green-tech и Blue-tech стартапи.

Доколку сте стартап со иновативно технолошко решение за некој од предизвиците со одржливост во Охридскиот регион посетете го следниот ЛИНК и aплицирајте за можноста да добиете:

  • Индивидуално прилагодена тренинг програма и развивање на одржлив бизнис модел
  • Можност за менторство од домашни и интернационални експерти во областите на финансирање, интернационализација, развој на технолошки решенија, привлекување инвеститори, итн.
  • Учество на настани за вмрежување и промоција на компанијата
  • Соработка со глобална стартап екосистем мрежа
  • Пристап до приватни инвеститори (Бизнис Ангели, Претприемачи, други МСП, Фондови за ризичен капитал, Корпорации итн.)
  • Можност за аплицирање во грант-шемата во рамки на проект EU4EG за поддршка на стартапи кој се спроведува од ГИЗ
  • Грант до 50.000 евра за финансирање на максимум 80% од прифатливите трошоци
  • Пристап до ново опремен, модерен работен простор за компаниите кои се дел од акцелераторот во склоп на Универзитет за информатички науки и технологии “Св. Апостол Павле”

Повикот е отворен до 15 ти Јуни, 2023

Повеќе инфо на: renata@theprimepoint.com

Упатство за апликација: OPEN CALL_Ohrid Blue Economy Accelerator

ЛИНК за аплицирање: https://forms.gle/bfKAAmzVPa4zzhjH9

 

 

Scroll to Top